april 02, 2012

Sundt rugbrød med øl & surdej

Dette er mit nye yndlings rugbrød som jeg bagte med min surdej.


Rugbrød med maltøl
Første dag:
25 g gær
7 dl lunkent vand
1 ½ spsk groft salt
1 ½ spsk sukker
1 ½ dl surdej
350 g rugmel
350 g hvedemel (jeg brugte speltmel i stedet)
Dejen blandes i nævnte rækkefølge og hæver tildækket med vådt klæde i 24 timer.
Anden dag
I dejen fra dagen før blandes:
180 g solsikkekerner
180 g hørfrø
180 g sesamfrø
180 g knækkede rugkerner
1 malt øl (33cl.)

Når dejen er færdigblandet, tages 1 ½ dl dej fra.
Dejen hældes i en stor rugbrødsform eller to små forme og hæver
endnu en time.
Brødet sættes i en kold ovn, der tændes på 180 grader. Brødet skal bage i 1 time og 15 minutter.
Brødet skal stå lidt i formen, når det tages ud af ovnen - og vendes derefter ud på en rist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar